Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, prăznuit liturgic la catedrala episcopală din municipiul Soroca

În ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, 9 octombrie 2024, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La slujbă au participat: prot. Nicolae CRAVEȚ, secretarul Eparhiei de Soroca și Drochia, arhim. VLASIE (Ușurelu), președintele Sectorului eparhial Mănăstiri și Viață Monahală și stareț al mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia, prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei sorocene, stareți, starețe și preoți din cuprinsul Eparhiei de Soroca și Drochia.

În timpul vohodului mic, prot. Vitalie SALAGOR, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Poiana-Cunicea, raionul Florești, cu prilejul jubileului de 50 de ani, a fost decorat cu dreptul de a purta paliță și cruce cu pietre scumpe, iar clericul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Recea, raionul Rîșcani, pr. Gheorghe DOGOTARI, a primit dreptul de a purta cruce de aur.

În timpul Liturghiei, diaconul Mihail CEBAN a fost hirotonit în treapta de preot, pe seama catedralei episcopale, acordându-i-se dreptul de a purta bederniță.

La finalul slujbei, Chiriarhul a fost felicitat de către clericii și enoriașii prezenți la sărbătoare, cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc al Preasfinției Sale.

***

Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia, a fost tuns în monahism la 12 aprilie 2008 în Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din municipiul Chişinău, de către Înaltpreasfinţitul VLADIMIR, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, primind numele IOAN, în cinstea Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul.

Biroul de Presă al Eparhiei de Soroca și Drochia