Slujire arhierească la biserica din satul Mărculești, raionul Florești

La data de 19 septembrie 2024, pomenirea Minunii Sfântului Arhanghel Mihail, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Mărculești, raionul Florești.

La slujbă au participat: prot. Nicolae CRAVEȚ, secretarul eparhiei de Soroca și Drochia, prot. Ioan ZÎMBREANU, protopopul bisericilor din raionul Florești, prot. Andrei REPEȘCO, parohul bisericii gazdă, dl Sergiu CHETRARU, primarul satului Mărculești, clerici și mireni din diferite localități.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, a fost oficiată rânduiala sfințirii Prestolului.

Pentru munca depusă pe parcursul anilor de slujire, părintele Andrei REPEȘCO a fost decorat cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe, iar doamna preoteasă Nadejda LUNGU, dascăl al bisericii de trei decenii, ajunsă la onorabila vârstă de 85 de ani, a fost decernată cu diplomă arhierească.

După înconjurul și sfințirea exteriorului locașului de închinare, s-au învrednicit de diplome arhierești unii ctitori și binefăcători.

Tot în această zi, Chiriarhul a slujit și panihida pentru părintele Ioan LUNGU, ctitorul și parohul bisericii din Mărculești, după redeschidere.

Protoiereul Ioan LUNGU, a trecut la cele veșnice acum șapte ani, la 21 septembrie 2017, având vârsta de 83 de ani.