În Duminica a IX-a după Cincizecime, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca și Drochia a slujit în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca

În Duminica a IX-a după Cincizecime, 25 august 2024, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia a slujit Sfânta Liturghie în catedrala chiriarhală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: ieromonahul EFREM (Rusu), prot. Iurie LUPAȘCU, protod. Constantin ROTARI-BÎCU, protod. Mihail ROTARI, protod. Cristian PERCIUN și diac. Mihail CEBAN.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit pericopa evanghelică a duminicii. „Cum a urcat Domnul în corabie, vântul a stat. Vântul a stat din voința și cu puterea lui Hristos. Când Mântuitorul intră în corabia trupului nostru, fie în Sfânta Împărtășanie sau prin rugăciune sau în orice alt binecuvântat chip, furtuna patimilor din noi se liniștește și corabia se îndreaptă lin către mal” a menționat Preasfinția Sa.

Creștinii participanți la slujba euharistică s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Cinstitul Sânge al Mântuitorului Hristos.