În ziua Praznicului Schimbării la Față a Domnului, Episcopul Ioan a slujit în biserica „Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din municipiul Soroca

În ziua slăvitului praznic al Schimbării la Față a Domnului, 19 august 2024, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din municipiul Soroca.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: prot. Pavel VULUȚĂ, protopop de Drochia, prot. Vasile ȚĂRUȘ, parohul bisericii gazdă, prot. Andrei POPOVICI, clericul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din municipiul Soroca și protod. Constantin ROTARI-BÎCU.

Cu prilejul aniversării celor 40 de ani de slujire preoțească, părintele Vasile ȚĂRUȘ a fost decorat cu ordinul „Sfântul Ierarh Petru Movilă”, gr. II, iar părintele Andrei POPOVICI a primit dreptul de a săvârși Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la rugăciunea Tatăl nostru.

La sfârșitul slujbei, ierarhul a adresat un mesaj de felicitare preoților și credincioșilor, explicându-le însemnătatea acestei sărbători creștine.